Reģistrēties | Ieiet

ņammīgie Rīsi ar olu un dārzeņiem

Es esmu liela ķīniešu/japāņu virtuves piekritēja. Tāpēc ik pa laikam pameklēju receptes, atceroties, piemēram, Gan bei ēdienu nosaukumus.  Tā arī atradu kādā amerikāņu (ja nemaldos; neatceros vairs nosaukumu) lapā šo te recepti. Kad pagatavoju šos rīsus, es vienkārši nevaru beigt ēst, kamēr visi nav apēsti. ツ

ņammīgie rīsi ar olu un dārzeņiem

Daudzums: ~3 personām
Pagatavošanas laiks: no 1/2 h līdz 1 1/2 h (atkarīgs no tā, vai rīsus atdzesē)

Kas nepieciešams, lai pagatavotu rīsus ar olu un dārzeņiem?
Wok panna, koka karote (ieteicams)
❁ 350 g rīsi (parboiled)
❁ 4 ēd.k austeru mērce (veikalā atradu tikai Blue Dragon ražojumu)
❁ 2 ēd.k sojas mērce
❁ 2 olas
❁ 4 ēd.k eļļa
❁ 2 ēd.k. rīvēti burkāni
❁ 4 ēd.k zirņi (var gan saldētus, gan konservētus izmantot)
❁ 2 ķiploka daiviņas
❁ Sīpolloki, sāls, pipari – pēc garšas

ņammīgie rīsi ar olu un dārzeņiem

Kas jādara?
♨ Rīsi jāizvāra un jāatdzesē (aukstumā atdzesēti tie nelips tik ļoti kopā un būs vieglāk gatavojami)
♨ Jāuzkarsē panna, jāielej 2 ēd.k eļļa
♨ Jāielej sakulta ola un nepārtraukti jāmaisa, līdz ola iegūst dzeltenīgu nokrāsu un ir tāda kā gabaliņos sadalījusies
♨ Jāpielej atlikušās 2 ēd.k eļļa
♨ Jāpievieno ķiploks (sasmalcināts vai caur ķiplokspiedi izspiests)
♨ Jāpievieno rīsi, viss jāsamaisa
♨ Jāpievieno zirnīši, rīvēti burkāni, lociņi, viss jāsamaisa
♨ Jāpievieno austeru mērce, sojas mērce, atkal viss kopā jāsamaisa
♨ Beigās jāpievieno garšvielas (sāls, pipari – pēc garšas; man pašai, piemēram, “neprasās” vēl kaut ko likt klāt, jo sojas mērce jau ir diezgan sāļa)
♨ Neilgu laiciņu lai viss kopā jāpakarsē un ir gatavs pasniegšanai
♨ Pasniegt var, pārberot ar lokiem

ņammīgie rīsi ar olu un dārzeņiem

Labu apetīti! ツ