Reģistrēties | Ieiet

Cannelloni jeb pildīti makaroni

Tā kā man no lazanjas gatavošanas, makaronu plāksnes palika pāri daudz, nolēmu izmēģināt, kas tie cannelloni ir par zvēru. ツ Garša ir īpatnēja un interesanta, bet visā visumā atgādina pelmeņus vai pankūkas ar gaļu.

Daudzums: ~4 personām
Pagatavošanas laiks: 1h
Cepšanas laiks: ~45 min

Kas nepieciešams, lai pagatavotu cannelloni?
❁ Lazanjas plāksnes (10 vai vairāk)
❁ 500 g liellopa vai jaukta maltā gaļa
❁ 200 g biezpiens
❁ ~250 ml saldais krējums
❁ Olīveļļa
❁ Pētersīļi, čilli pulveris, kumins vai parastās ķimenes, pipari, sāls, dilles
❁ 1/2 citrons
❁ rīvēts siers (pārkaisīšanai)

Kas jādara?
❁ Bļodā jāliek maltā gaļa, tai jāpievieno pētersīļi un pārējās garšvielas, nedaudz eļļa un viss kopā kārtīgi jāsamaisa
❁ Gaļai jāpievieno biezpiens un vēlreiz jāsamaisa
❁ Lazanjas plāksnes 3-5 min jāpavāra, maisot un sekojot līdzi, lai tās nesalīp kopā (jāvāra tik ilgi, kamēr tās ir pietiekami lokanas)
❁ Tad plāksnes jākārto uz dēlīša (tā, lai nesaskartos un nepieliptu pavisam pie tā), var arī apslacīt ar eļļu, lai nav lipīgas
❁ Kad tās pietiekami atdzisušas, tajās jāliek iekšā gaļa, jārullē plāksne ciet un jāliek cepšanas veidnē tā, lai locījuma vieta būtu uz leju
❁ Visas plāksnes šādi jāsaliek veidnē vienu pie otras, jāpārlej ar saldo krējumu un jāpārber nedaudz ar garšvielām – sāli, pipariem
❁ Jāuzkarsē cepeškrāsns līdz 180°
❁ Cepšanas veidnei jāuzliek vāks vai arī tā jānosedz ar folliju (lai virspuse neapkalst) un jācep ~45 min (var pārgriezt, paskatīties, vai gaļa tiešām gatava). Neilgi pirms cepšanas beigām jāpārkaisa ar sieru

Labu apetīti! ツ