Reģistrēties | Ieiet

cepumiņu? Ņammīgie auzu pārslu cepumi

Pirms pāris mēnešiem, aptuveni ap Ziemassvētku laiku, kādā žurnālā (ja nemaldos, “Lilit”), ieraudzīju svētku recepšu lapu, tajā bija ēdieni, kas man nelikās tik saistoši, ka uzreiz gribas skriet uz virtuvi un gatavot, taču pašā lapas apakšā bija šie skaistie gardumiņi – auzu pārslu cepumiņi. Nekad nebiju gatavojusi auzu pārslu cepumus, neskatoties uz to, ka man ļoti garšo pat veikalā nopērkamie, tādēļ nedomājot ieliku šo cepumu gatavošanu iekš nākamās dienas “to do list”. Tieši pēc šīs receptes gatavojot, plusi ir tādi, ka nepieciešams neliels sastāvdaļu skaits, sastāvdaļas ir atrodamas katrā pārtikas veikalā, cepumiņi ir ātri un vienkārši pagatavojami.

ņammīgie auzu pārslu cepumi
Pagatavošanas laiks: ~25 min (ja var visus vienlaicīgi, uz vairākām pannām izcept)
Cepšanas laiks: ~20 min
Daudzums: 35 vidēja izmēra cepumi


Kas nepieciešams, lai pagatavotu auzu pārslu cepumus?
❁ 500 g auzu pārslas
❁ 200 g sviests
❁ 3 olas
❁ 200 g cukurs


Kas jādara?
♨ Jāizkausē sviests (var kausēt uzreiz vidēja izmēra katliņā un tur pēc tam arī jaukt kopā visu masu)
♨ Pāris min jāpagaida, lai tas nav pavisam karsts
♨ Jāsakarsē cepeškrāsns uz 200°
♨ Jāliek klāt cukurs, jāsamaisa
♨ Jāpievieno olas
♨ Jāpievieno auzu pārslas
♨ Viss kopā kārtīgi jāsamaisa
♨ Ar ēdamkaroti (var, protams, arī ar rokām) jāveido mazas piciņas un jāliek uz pannas
♨ Cepumi ir gatavi, kad kļuvuši zeltaini brūni, izcepas 15/20 min laikā

gardie auzu pārslu cepumiEs cepumiņus lieku šādā traukā ar vāciņu, lai tie nekļūst cieti, jo šādā veidā mīksti saglabājas visu glabāšanas laiku.

Labu apetīti! ツ

One Comment