Reģistrēties | Ieiet

Ābolkūka

Vēl nesen rakstīju, ka esmu atradusi labāko mafinu recepti, tagad man ir arī super gardas ābolkūkas recepte. Galvenais, kas, gatavojot šo kūku, jāatceras – jo mazāk tā tiks cepta, jo garšīgāka būs, protams, nepārspīlējot. Es paspēju šajā sezonā jau vairākas reizes šo pagatavot, taču vienā no reizēm pēc cepšanas to atstāju krāsnī, kā rezultātā sanāca kaut kas kēksveidīgs ar āboliem un karamelizētu virspusi. :) It kā jau arī šis variants nebija slikts, bet es tomēr dodu priekšroku mīkstai un pufīgai ābolkūciņai. 

Ābolkūka

Pagatavošanas laiks: ~50 min
Cepšanas laiks: 30 – 40 min

Ābolkūka

Kas nepieciešams, lai pagatavot gardo ābolkūku?
❀ 2 olas
❀1 gl. kefīrs
❀ 1 1/2 gl. cukurs + tik, cik vēlaties uzbērt pa virsu uz ābolu šķēlītēm
❀ 2 gl milti
❀ ~2 tējk. cepamais pulveris
❀ ~4 – 5 āboli
❀ kanēlis
❀ vaniļas cukurs

Ābolkūka

Kas jādara?
♨ Olas viegli jāsakuļ ar cukuru
♨ Jāpievieno milti, cepamais pulveris, kefīrs, vaniļas cukurs, viss kārtīgi jāsamaisa
♨ Jālej mīkla veidnē
♨ Pa virsu mīklai jākārto ābolu šķēlītes, jāpārber ar cukuru un kanēli (es darīju tā, ka uzliku vienu kārtu ar āboliem, tai pa virsu cukuru un kanēli, tad otru, plānāku kārtu ar āboliem un vēl nedaudz cukura)
♨ Jāliek līdz 180° sakarsētā krāsnī, jācep 30-40 min

Ābolkūka

Labu apetīti!